Fair Play

Idrottsgalan har genom åren blivit en självklar samlingsplats för hela idrottssverige. Detta ger möjligheten att lyfta positiva idrottsföreteelser som sker över hela landet. Inför Idrottsgalan 2020 startas därför en ej vinstdrivande insamlingsstiftelse (Idrottsgalans Insamlingsstiftelse) med syfte att samla in medel till förmån för att främja, uppmärksamma och stödja idrottens positiva inverkan på individen och samhället.
Stiftelsen kommer att arbeta under namnet Fair Play. Fair Play ska utgöra en samlingsplats, som underlättar för både givare och mottagare att bidra till nya och befintliga idrottsinitiativ, såväl stora som små.

Namnet Fair Play valdes då det står för så mycket av det som är positivt med idrott. Fair Play är idag ett välkänt begrepp som de flesta förknippar med positivt sportsligt uppträdande. Fair Play rymmer dock så mycket mer. Fair Play handlar lika mycket om rättvisa, jämlikhet och allas lika värde.

– Ända sedan starten av Idrottsgalan har vi fått förmånen att arbeta nära engagemanget som finns inom idrotten. Vi har sett mängder av fantastiska initiativ, som visar på idrottens viktiga roll som förebild och hur detta formar ett positivt samhälle. Nu vill vi göra det lättare för privatpersoner och företag att hitta och stödja dessa initiativ som är så viktiga för oss alla, säger Stephan Rimér VD Idrottsgalan.
Startskottet för insamlingen sker i samband med Idrottsgalans bankett måndagen den 27 januari.

Org 802481-1419
Swish 123 497 19 41

Vinnarna i Fair Play-tävlingen under Idrottsgalan:
Ida Kjos – EM-biljetter och hotell från Adidas och Taylor Events
Åke Balfors – Salming-produkter och träning med Börje Salming
Febe Sandqvist – Näsfjället en vecka
Erik Sällström – Träning med Alexander “The Mauler” Gustafsson på Allstar Gym