Vinnare Fair Play-priset

2019 gick priset till Fritidsbanken som med sin verksamhet undanröjer ekonomiska hinder när gamla sportprylar får skapa nya aktiva minnen och glädjestunder.

2020 var det Jenny Rissveds, professionell mountanbikecyklist, som fick motta priset enligt motiveringen; ”Årets mottagare av Fair play-priset har öppet pratat om sin psykiska ohälsa och därigenom hjälpt till att lyfta tabun som omgärdar ämnet. Jenny Rissveds får Fair play-priset för att hon med hjälp av sina erfarenheter och nya inställning till sitt fortsatta idrottsutövande utgör en inspiration för så väl gammal som ung.”
– Det är det finaste priset man kan få för det sträcker sig bortom siffror, säger Jenny Rissveds, vinnare av Fair Play-priset 2020.

2021 tilldelades priset Landon Donovan, tränare för San Diego Loyal och fd fotbollsspelare.
Det sägs ofta att idrott handlar om att vinna och förlora. Årets mottagare av Fair Play-priset visade att idrott handlar om så mycket mer. I läge 3-1 mot Phoenix Rising gick laget, under Donovans ledning, av fotbollsplanen som protest mot de rasistiska och homofobiska påhoppen på medspelare Collin Martin, den enda öppet homosexuella spelaren i USA.
Landon Donovan tilldelas Fair Play-priset för att han agerade mot rasism och homofobi, trots att det kostade sportslig framgång. Med sitt agerande visade Donovan den viktiga roll idrotten kan spela som förebild och inspirationskälla.